Format Axis on Chart

D Willett
SilverLounger
Posts: 1705
Joined: 25 Jan 2010, 08:34
Location: Stoke on Trent - Staffordshire - England

Format Axis on Chart

Post by D Willett »

Hi

I'm trying to format the axis on a chart.
Currently the chart axis shows 3 letter codes like the following:

AAA
BBB
ccc
Ddd

Etc, I'm trying to change the codes to uppercase, how is this done?
Cheers ...

Dave.

User avatar
HansV
Administrator
Posts: 74138
Joined: 16 Jan 2010, 00:14
Status: Microsoft MVP
Location: Wageningen, The Netherlands

Re: Format Axis on Chart

Post by HansV »

You have to do this in the query that acts as row source of the chart. Set the Format property of the relevant field to >.
Regards,
Hans

D Willett
SilverLounger
Posts: 1705
Joined: 25 Jan 2010, 08:34
Location: Stoke on Trent - Staffordshire - England

Re: Format Axis on Chart

Post by D Willett »

I've tried that a few times Hans but it doesn't save the change?
Cheers ...

Dave.

User avatar
HansV
Administrator
Posts: 74138
Joined: 16 Jan 2010, 00:14
Status: Microsoft MVP
Location: Wageningen, The Netherlands

Re: Format Axis on Chart

Post by HansV »

Dave,

I don't have enough information to know what goes wrong.
Regards,
Hans

D Willett
SilverLounger
Posts: 1705
Joined: 25 Jan 2010, 08:34
Location: Stoke on Trent - Staffordshire - England

Re: Format Axis on Chart

Post by D Willett »

Hans

I dbl Click the graph to get to the row source:

SELECT qryEnquiryGraph.VEH_TRM_NO, Count(*) AS [Count] FROM qryEnquiryGraph GROUP BY qryEnquiryGraph.VEH_TRM_NO;

Go to design view & Select the properties of the field "VEH_TRM_NO", in the format of the field property I insert a ">" and close the design view, which asks do I want to save the changes. Select "Yes".
Now when I view the graph, nothing has changed, if I repeat the above process, the property of the field is blank again !!
Cheers ...

Dave.

User avatar
HansV
Administrator
Posts: 74138
Joined: 16 Jan 2010, 00:14
Status: Microsoft MVP
Location: Wageningen, The Netherlands

Re: Format Axis on Chart

Post by HansV »

Try changing the SQL to

SELECT UCase(VEH_TRM_NO), Count(*) AS [Count] FROM qryEnquiryGraph GROUP BY UCase(VEH_TRM_NO);
Regards,
Hans

D Willett
SilverLounger
Posts: 1705
Joined: 25 Jan 2010, 08:34
Location: Stoke on Trent - Staffordshire - England

Re: Format Axis on Chart

Post by D Willett »

Cheers Hans

Works fine :-)
Cheers ...

Dave.